Βελτίωση της ‘Μυρωδιάς Νοσοκομείου’ με Αιθέρια Έλαια και Αρωματοθεραπεία

24 July, 2020

Βελτίωση της ‘Μυρωδιάς Νοσοκομείου’ με Αιθέρια Έλαια και Αρωματοθεραπεία

Υπάρχει μια συγκεκριμένη μυρωδιά στα νοσοκομεία, η οποία προκαλεί άμεσα αρνητικά συναισθήματα και συνειρμούς σε πολλούς ανθρώπους, από την πρώτη κιόλας στιγμή που εισέρχονται στον χώρο.

Όπως πολλές οσμές, έτσι και αυτή η χαρακτηριστική μυρωδιά μπορεί να ανασύρει αναμνήσεις και να επηρεάσει την διάθεση ενός ατόμου. Ένας χώρος που περιβάλλεται από οσμές, οι οποίες σχετίζονται με αρνητικές σκέψεις και αναμνήσεις, καταλήγει συνήθως να έχει μια αρνητικά φορτισμένη ατμόσφαιρα, επηρεάζοντας τη συναισθηματική κατάσταση τόσο του προσωπικού όσο και των επισκεπτών και των ασθενών.

Με τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης να έχουν συχνά ένα αίσθημα δυσφορίας και να υποφέρουν από υψηλά επίπεδα στρες, πολλά νοσοκομεία επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν μηχανήματα διάχυσης αρωμάτων της Air Aroma προκειμένου να απελευθερώσουν θεραπευτικά, αντιβακτηριδιακά και ηρεμιστικά αρώματα στους διαδρόμους των νοσοκομείων, στις αίθουσες αναμονής και στα γραφεία των ιατρών και του προσωπικού.

Για όσους εργάζονται σε Νοσοκομεία, η μυρωδιά αυτή είναι κάτι οικείο. Οι επαγγελματίες στον χώρο της Υγείας περιβάλλονται διαρκώς από έντονες και αγχωτικές συνθήκες και καταστάσεις και, το γεγονός ότι οι αναμνήσεις και τα συναισθήματα αυτά ενεργοποιούνται μέσω της συγκεκριμένης μυρωδιάς, είναι κάτι που η βιομηχανία της Υγειονομικής Περίθαλψης δραστηριοποιείται πλέον να βελτιώσει σε συνεργασία με την Air Aroma.

Νοσοκομεία, Οδοντιατρικές Κλινικές και Ιατρεία χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο μηχανήματα αρωματισμού της Air Aroma για την διάχυση Αιθέριων Ελαίων με ηρεμιστικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες σε χώρους όπως κλινικές και δωμάτια ασθενών. Η χρήση αιθέριων ελαίων με βάση τα εσπεριδοειδή, όπως το Illuminate και το Zuri, έχει ως στόχο την βελτίωση του περιβάλλοντος στους χώρους εργασίας για προσωπικό και ασθενείς.

Μελέτες που διεξήχθησαν σε συνεργασία με ιατρικό προσωπικό που εργάζεται υπό τις πιο στρεσογόνες συνθήκες, στα Επείγοντα Περιστατικά, έδειξαν ότι τα επίπεδα άγχους των εργαζομένων πριν τη χρήση αιθέριων ελαίων ήταν πάνω από 40%, ενώ μετά την διάχυση αιθέριων ελαίων μόνο το 3% των μελών του προσωπικού εξακολουθούσε να αισθάνεται άγχος. Παρόμοια ήταν τα αποτελέσματα σε ό, τι αφορά τα επίπεδα δυσφορίας και απογοήτευσης, καθώς περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους εμφάνιζαν σημάδια δυσφορίας πριν την διάχυση αιθέριων ελαίων, καταλήγοντας σε ένα εκπληκτικό ποσοστό της τάξεως του 6% μετά την διάχυση.

Η χρήση αιθέριων ελαίων με αυτή τη μορφή δωρεάν αρωματοθεραπείας, όχι μόνο έχει θετική επίδραση στους άρρωστους, αλλά αφήνει τους χώρους υγειονομικής περίθαλψης φρέσκους και καθαρούς για ασθενείς, εργαζόμενους και επισκέπτες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το άρωμα και την θετική του επίδραση σε χώρους υγειονομικής περίθαλψης, επισκεφθείτε τη σελίδα που αφορά τον αρωματισμό Υγειονομικών Χώρων με Air Aroma.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας, επισκεφθείτε τη σελίδα Επικοινωνίας.